ada masanya kita teringin sangat makan kek butter yang plain tu..macam mak-mak kita buat..kosong je..tak payah frosting2 bagai...
wangi semerbak bila baru keluar oven...makan suam-suam gitu..minum pulak air teh O..
mmmm..nikmatnya...
I selalu guna resepi ni... resepi dr chef kesayangan..Agnes Chang

Kek Butter
250 gm butter ( i used majerin daisy )
200-250 gm gula kastor
4 bj telur
1 sdt vanila
250 gm tepung naik sendiri
4 sdb susu cair
cara-cara
Pukul gula dan butter hgga rata (low speed)
pukul gula dan butter hgga ringan (gula belum hancur-medium speed.
tambah telur sebiji demi sebiji sambil adunan terus dipukul
tambah vanila
tambah tepung sedikit demi sedikit(lowest speed)
gaul rata dibahagian tepi mangkuk supaya adunan sama rata.
tambah susu.
tuang dalam acuan yng telah dilapik kertas minyak dan digris.
bakar dalamoven suhu 180 c selama 45 min

No comments:
Post a Comment